УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

В ДОНЕЦК РУСНАЦИ ПРЕВРЪЩАТ СГРАДАТА НА ФОНДАЦИЯТА «ИЗОЛАЦИЯ» В… ЗАНДАН
Киев, 10 юни 2021.- Точно преди седем години руските въоръжени групи в Донецк превземат на улицата «Светъл път» сградата на Фондацията за изкуства и култура «Изолация», създадена през 2010 г.  на територията на бившия завод «Изолация», и я превръщат в… затвор «Изолация».
Този концлагер е подчинен на т.н. министерството на държавната сигурност на т.н. Донецка народна република, или – на местното гестапо, и в него чрез мъчения минават пленени наши войници и украински патриоти, с други думи – всички т.н. неблагонадеждни за «новата власт».
Именно «Изолация» се превръща в ярък пример на истинско лице на руската агресия против Украйна. Според запознати, зад вратите на този зандан общочовешките ценности не съществуват, не се спазват никакви права на човека. Там всеки ден невинни хора биват изтезавани с ток, имитация на разстрел, сексуални насилие, средновековни уреди. Украинското МВР разполага с данни за над 50 «гестаповци», причастни към военни престъпление в затвора «Изолация».
Украинската държава призовава политиците от демократичния свят, правозащитните организации и други неправителствени организации, както и международните медии да работят заедно в борбата за правата на човека, което може да бъде постигнато само чрез засилване на натиска върху Русия.
Общото ни задължение е да осигурим освобождаването на всички затворници, държани в незаконния затвор «Изолация», както и затворници от други подобни лагери, и да сложим край на тези престъпления срещу човечеството във всички украински територии, временно окупирани от Русия.(УВести)