КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
МВнР НА УКРАЙНА: «ПСЕВДОИЗБОРИТЕ» В ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ НИКОЙ НЯМА ДА ПРИЗНАЕ
Киев, 12 ноември 2018.- «Изборите», организирани от Руската Федерация на временно окупираните територии на Донецка и Луганска област в Украйна, са незаконни и  министерството на външните работи на Украйна изразява остър протест против тях и нелегитимните действия във връзка със тях, четем в декларацията на МВнР на Украйна, разпространена от украинското посолство в София.
«Опитите на Русия да оправдаят, организират, а после да легитимират процес на фалшивото гласуване в окупирания Донбас е грубо нарушение на нормите и принципите на международното право, на украинското законодателство, както и на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Същевременно Русия като страна във въоръжения конфликт в Донбас, подписала Минските споразумения, за пореден път фундаментално наруши задълженията си по тях».
В тази връзка резултатите от т.н. избори юридически са нищожни, не създават никакви правни последици и няма да бъдат признати нито от Украйна, нито от международната общност. Легитимните избори в Донбас могат да се провеждат само при пълно спазване на украинското законодателство и стандартите на ОССЕ с наблюдение от Бюрото за демократичните институции и правата на човека на ОССЕ.
«Благодарни сме на нашите международни партньори за тяхната постоянна подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите граници», четем в декларацията.
Възмутително е, че Русия пренебрегва ясната позиция на международната общност, която осъди организирането на фалшивите «избори» и призовава те да бъдат отменени. Русия носи пълната отговорност за тези незаконни действия и опустошителни последици за мирния процес.
«Призоваваме международната общност да засили политически и икономически натиск върху Кремъл, както и да въведе нови санкции против държавата-окупатор и лицата, пряко участвали в организирането на тези бутафорни «избори».(УВести)